De zomervagina

De zomervagina

Als vrouwen het woord zomer horen slaat er vaak direct een lichtelijke paniek toe. We duiken massaal de sportschool in, gaan verschillende dieten volgen, willen de putten in onze billen wegwerken, en gaan 24/7 leven op gezonde sapjes. Naar mijn mening totaal overbodig, maar veel vrouwen denken nog zo. Vorige maand zag ik een artikel over de term ‘zomervagina’ voorbij komen. Niet schrikken, en ja er staat het woord vagina. Vandaag wil ik ongegeneerd mijn mening over de term zomervagina naar buiten laten komen.


Teen Vogue publiceerde recent een bericht op social media over de zomervagina. Naast het vele scheren en het bikiniproof maken kwam er een nieuwe term bij. Naast de buitenkant zomerproof  maken ‘moet’ je ook extra aandacht besteden aan wat er onder de bikini zit: de vagina. Het lijkt zo net of je je vagina op diverse standen kan zetten, zomerstand, winterstand. Moet toch niet gekker worden.

Het moment dat ik dit bericht op social media voorbij komen dacht ik gelijk, oké, een zomervagina, zomerstand, wat houd dit in dan? En ten tweede, teen vogue is een tijdschrift wat is bedoeld voor jonge meiden rondom de zestien jaar die volop aan het puberen zijn. Wil je onzekerheid aanwakkeren over hun vagina met dit soort artikelen? Ik vind het een kwalijke zaak. Naar mijn mening doe je onzinnige onderwerpen aanwakkeren wat kan leiden bij jonge meiden tot een grote onzekerheid.

In het artikel laten ze bijvoorbeeld weten dat je vagina van een badpak een pannick attack krijgt, je insectenspray op je ondergoed moet sprayen om muggensteken te voorkomen, maar ook moet je oppassen voor zand in je vaginale zone als je seksuele handelingen gaat doen. Daarnaast benadrukken ze nog de vlinders die volop opduiken tussen de vakantieliefdes, en je niet moet vergeten om anticonceptie te gebruiken, want ja, dat is natuurlijk alleen in de zomer nodig. duh.

Nu wil ik jullie ook een stuk onderzoek meegeven om te onderbouwen waarom ik deze praat onzin vind, gynaecoloog Jen Gunter heeft onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Vagina’s zijn redelijk een ‘all-season-ding’. Ze geeft aan dat vagina’s prima functioneren in elk seizoen, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken, ook beheert zij een kliniek voor vaginalestoornissen en is het echt niet drukker in de warmere tijden, dus no worries.

Er staan in tijdschriften en op social media horden aan gezondheidstips. Voor zowel jong als oud. Het enigste wat ik erover kan zeggen is dat het een dagtaak is om alles uit te kunnen voeren, je zekerheid over je eigen lichaam er alleen maar van achteruit gaat, en je niks hiermee op schiet. Je kunt wel alle tips op volgen om een zomer-proof vagina te krijgen, of om je drie slagen in de rondte te werken in de sportschool om een strakker buikje te krijgen, het aller belangrijkste is hoe jij je mentaal voelt. Als je aan je mentale welzijn gaat werken voel je je beter in je eigen vel, en zekerder over je eigen lichaam. Dan zal je dit soort artikelen met een grote lach lezen. Als we eens alle tijd die we steken in de negatieve aandacht aan ons lichaam omzetten in positieve aandacht zullen we ons een stuk beter voelen, accepteer jezelf zoals je bent, inclusief je vagina, of die nu zomer-proof is of niet.

Heb jij het artikel van Teen Vogue voorbij zien komen? 
Liefs, 
Evelien

Teen Vogue (2017) 

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat een bizarre term inderdaad! Pff, de adviezen die media soms bedenken… En al helemaal kwalijk dat het in een tijdschrift voor tieners staat. Goed dat je hier een artikel aan wijdt met een professionele mening om die term wat te relativeren! <3

  2. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something.
    I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but other
    than that, this is wonderful blog. A great
    read. I'll certainly be back. fodboldtrøjer børn TeshaNbx fotbollströjor barn BusterBed
    KatjaJudk fußballtrikot kinder ImogeneBl

  3. I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post
    is written by him as nobody else know such detailed about my trouble.
    You're amazing! Thanks! maglie calcio poco prezzo BrittnyBr maglie
    calcio a poco prezzo BobbyeBur
    MarkNorth fotbollströjor KEGCelsaz

Geef een antwoord

Sluit Menu