Jammie! Ik heb vandaag weer een heerlijk recept voor jullie. Dit kwam ik tegen op Facebook en ik ben gelijk de keuken in gegaan. Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven en wat is dit een heerlijk en gezond tussendoortje, ik heb dit gemaakt met makkelijke ingrediënten. En het is ook nog eens heel erg easy! Kijken jullie mee?
Dit heb je nodig:
Havermout | 150 gram.
Drie eieren.
Twee appels.
30 gram kokosolie (of gewone olie).
Twee eetlepels koekkruiden.
Een mespuntje zout.
50 gram rozijnen.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de rozijnen wellen in een bakje lauw water.
Zet de keukenmachine klaar en stop hier de havermout, eieren, kokosolie, koekkruiden, en zout in. Schil de appels, verwijder de klokhuizen. Ik heb de appels gesneden in kleine dunne plakjes. Daarna doe je deze erbij in de kom.
Zet de keukenmachine aan laat hem draaien tot dat je een mooi glad beslag hebt. Giet de rozijnen af en schep ze door het beslag. Leg een vel bakpapier in een cakeblik, of in een ronde vorm (ik heb een ronde vorm gebruikt) en giet het beslag erin. Verdeel het beslag gelijkmatig en plaats de appelkoek in de oven voor ongeveer 50 minuten. Leg voor de eerste 20 minuten een vel zilverfolie los op het cakeblik om verbranden te voorkomen.
Zodra de cake klaar is til je hem aan het bakpapier uit het blik en laat je hem afkoelen. Na afloop snij je hem in reepjes en voilà! Je gezonde havermout appelrepen zijn klaar.
Het is echt een aanrader want oh wat is het lekker en het vult zó goed! Jummie.
Around San
23 mrt 2016Oeh, dit ziet er erg lekker uit! Al die foto's maken mij hongerig nu haha. Wat een simpel receptje ook eigenlijk!
Lesley van de Langkruis
23 mrt 2016Dit ziet er lekker uit. Ik zit net aan mijn haver/banaan/chocolade koek haha ook al zo lekker en gezond
Manon Boerakker
23 mrt 2016Het water loopt in mijn mond. Ziet er lekker uit
Eva
23 mrt 2016Oeh dit klinkt erg lekker!! Ga het keer maken!
Anne
23 mrt 2016Ziet er erg lekker uit! Zijn ze ook zo smeuiig als ze lijken of zijn ze hard? 🙂