4X must visits in Afytos!

4X must visits in Afytos!

Ik ben terugkomen van een heerlijke vakantie van elf dagen in het mooie maar niet zo bekende eiland Chalkidiki. Een schiereiland waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat, ik ben er zelf dol op. Op dit soort prachtige plekken kun je de mooiste hidden places ontdekken. Wij ontdekte het authentieke dorpje Afytos, we ontmoeten de meest gastvrije Grieken, er waren gezellige restaurantjes en lokale winkels, en niet te vergeten de prachtige stranden. Vandaag wil ik jullie mijn vier must visits in Afytos laten zien. Hopelijk word jij net zo verliefd op dit prachtige plaatsje als ik!

Xenia Gaia – Traditional products 

Het moment dat ik nét het dorpje Afytos binnen liep raakte ik direct verliefd op de lokale winkel genaamd Xenia Gaia met traditionele producten uit Chalkidiki. Je wordt omringd met prachtige producten gemaakt van olijfhout, van onderzetters in de vorm van een vis, tot mooie keukengerij. Daarnaast hadden ze Grieks aardewerk in mooie creme en lichtblauwe kleuren. Bij Xenia Gaia werd je met een warm hart ontvangen, ze namen de tijd voor je en maakte een gezellige praatje. Ik had er zulke leuke souvenirs en items voor mijn uitzet gekocht! Ik was helemaal verliefd geworden op de mooie winkel dat ik besloot er voor een tweede keer heen te gaan en mooie items mee te nemen. Je kunt niet uit deze winkel lopen zonder mooie lokale Griekse producten mee te nemen.

Amvrosia restaurant

Amvrosia restaurant bevind zich naast Xenia Gaia en trekt je direct naar binnen door de gezellige Griekse uitstraling. Eenmaal binnen gekomen wordt je vriendelijk welkom geheten door het personeel (die onwijs goed Engels kunnen!). De sfeer van dit restaurant spreekt mij direct al gelijk aan,  je word vriendelijk welkom geheten, het personeel doet zijn best voor je en proberen in het Engels een gesprekje met je aan te gaan. Het eten smaakt bovendien heel erg goed, en ze serveren de echte Griekse traditionele gerechten! Heerlijk!

Zúyla

Als je in het kleine centrum van Afytos binnen stapt kom je op een prachtig pleintje, waar in je ogen direct dit gezellige drinktentje Zúyla te voorschijn komt. Het valt op door de gezellige uitstraling en de echte structuur van een Griekse woning. Blauw met wit, mooie doeken opgehangen en je kunt er lekker iets drinken of een taartje eten. Je kunt niet om Zúyla heen, het bevind zich op een pleintje bij de kerk en het valt direct op door de karakteristieke uitstraling. Het is een prachtig tentje waar wij een heerlijk biertje hebben gedronken, maar je kunt er ook heerlijke taartjes bestellen! En het plekje is natuurlijk helemaal insta-proof. 


Afitos beach

En mijn laatste aanrader als je het plaatsje Afytos wilt bezoeken: het strand! Afytos heeft een prachtig strand met daarbij allerlei gezellige beach tentjes, mooie palmbomen en de fijne stranden. Je moet wel oppassen voor de stenen die zich soms verstopt in de zee bevinden en de zee-egels die zich rondom de rotsen bevinden, maar dat mag de pret niet bedrukken! Het strand is goed aan te lopen vanuit het centrum, neem ook vooral je snorkel en zwemschoentjes mee. Afytos beach heeft een heldere zee waardoor je prachtige dieren in het water kunt zien en ook zee-egels kunt spotten! Ik vond het heel erg leuk om te doen. Afytos heeft een prachtig strand en ligt dichtbij het centrum, zo fijn!
Ik ben helemaal verliefd geworden op het gezellige plaatsje Afytos, het heeft veel leuke verschillende dingen te bieden en je bevind je écht tussen de lokale Grieken, je waant je hier echt in het mooie Griekenland. Afytos bevind zich op de eerste vinger van Chalkidiki, genaamd Kassandra. 
Kennen jullie Afytos al? 
Als je op de hoogte wilt blijven van mijn vakantiefoto’s kun je zeker een kijkje nemen op mijn instagram pagina
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 9 reacties

  1. Oh wat een leuk plaatsje zeg en supermooie foto's heb je hier gemaakt! Vooral dat tentje met de blauwe details vind ik erg mooi, maar het lokale winkeltje ziet er ook erg leuk uit 🙂

    1. Leuke hotspots he! Ik vond het echt een prachtig plaatsje.
      Liefs,
      Evelien

  2. Dat cafeetje met die blauwe luikjes ziet er zo tof uit! Wat een fotogeniek plaatsje. En dat balkonnetje, zo cute! Xenia Gaia ziet er inderdaad uit als een winkeltje dat ook onmiddellijk mijn aandacht zou trekken. 🙂

    1. Xenia Gaia is echt een geweldig winkeltje! Zo leuk gewinkeld daar. 🙂
      Liefs,
      Evelien

  3. Wauw het is daar echt zo onwijs mooi! Ik vind de stijl van de huisjes daar zo leuk. Je ziet er zelf ook echt heel mooi uit!

Geef een antwoord

Sluit Menu