De highlights van Corfu

Ik ben afgelopen vakantie naar Griekenland gereisd en hebben wij het mooie corfu bezocht. Ik vind het een prachtig eiland met heel veel groen, leuke stadjes en veel zon. Ik heb mijn vakantie foto's natuurlijk in Augustus met jullie gedeeld, maar nog niet de highlights van het eiland die wij bezocht hebben. Het leek mij leuk om hier nog een artikel aan te wijden! Lezen jullie mee?


Corfu stad

Als je naar het eiland Corfu gaat moet je zeker ook een bezoekje brengen aan Corfu stad, ook wel Kerkrya genoemd door de Grieken zelf. Een prachtige stad met zoveel cultuur en sfeer. Je kan overal heerlijk eten en je hebt ook leuke winkelstraatjes. Je kan de grote straten uitlopen en komt dan bij de meest sfeervolle straatjes en kleine bakkertjes en echt bij de 'lokale' bevolking. Echt een aanrader!


De strandjes rondom Corfu stad

Als je het statten en slenteren even zat ben kan je naar de buitenrand van de stad gaan en hier een prachtig strandje opzoeken. Je moet over wat pijnlijke stenen lopen maar dan heb je ook een prachtig privé strandje waar je heerlijk kan verkoelen, relaxen en genieten van de zon terwijl je met je voetjes in het water zit. Er is ook echt prachtig helder water!

Paleis van Sisi

Als je op Corfu bent is het ook zeker een aanrader om een tripje te maken naar het paleis van Sisi, hier zit een hele geschiedenis achter en het is leuk om naast het verhaal ook de plek zelf te bekijken. Wij hebben het via subweb geboekt en hadden een Griekse gids die Nederlands kon. Zo hebben we veel erover gehoord. Ik vond dit een echte must toen wij op Corfu waren. 

Gouvia

Ons hotel lag gelegen aan het stadje Gouvia. Dit vond ik een ontzettend gezellig stadje met een mooi strandje en veel leuke eettentjes. Wij hebben er vaak in de avond een drankje gedaan of een hapje gegeten. Het strandje was alleen wel een kiezelstrand dus niet heel erg prettig om te zwemmen, maar heerlijk om een avondje te relaxen met een kleedje. 


Eilandtour naar Paksos 

Paksos is een klein eilandje wat vlak naast Corfu ligt. Wij hadden via subweb een boottocht gedaan en bezochten dit mooie eilandje. Het had een italiaanse invloed en het was echt ontzettend klein maar zo gezellig! Ze hadden van die typische gezellige straatjes, waren veel leuke eettentjes en weer ontzettend rustig. Ook liepen er veel katjes (cute!) en was er een helderblauw water. Zo mooi! Deze polaroid geeft zo goed de sfeer aan van het gezellige eiland, en de scooter op de foto maakt het helemaal af.

Blue caves 

En de laatste aanrader is de blue caves, en dit is toch wel een van de gaafste! Wij hadden met de boottocht ook een bezoek gebracht aan de blue caves. Het is een prachtige tocht waarbij je veel mooie rotsen ziet en helderblauw water. Ook was er tijd om te zwemmen in dit prachtige water en was een ontzettend leuke ervaring. 
Kortom Corfu is een echte aanrader en als je twijfels voor een vakantie bestemming raden Mike en ik dit zeker aan! Een eiland waar je heerlijk kan relaxen maar ook zoveel leuke dingen te bezichtigen en te zien. <3 Ik hou ervan!

Wat is jullie favoriete vakantie bestemming? 

Liefs, 
Evelien23 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto`s, het lijkt me er zo mooi. En wat is dat rode bloemenjurkje ook leuk zeg!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk is die he?! Helaas alleen daar aan gehad maar ik ga hem deze zomer met veel plezier dragen. :))
   Liefs!
   Evelien

   Verwijderen
 2. Ik heb nu helemaal zin in de zomer, dit jaar gaan we naar Italië en hoop ook zulke mooie plekjes te ontdekken! Wat een super mooi foto's <3 Liefs, Sija

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah wauw! Italië is prachtig, Mike en ik zaten ook misschien te denken om naar Italie te gaan, zo'n mooi land. <3
   Liefs,
   Evelien

   Verwijderen
 3. Mooie foto's! Ik ben zelf ook twee keer op Corfu geweest en het was echt waanzinnig. Zou zeker nog een keer gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahhh super leuk! Ja is echt zo'n fijn eiland <3
   Liefs,
   Evelien

   Verwijderen
 4. Wat een prachtige foto's! Ik wil er echt naartoe, nu! =D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat ontzettend mooi is het daar zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's, prachtig dat helderblauwe water!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige foto's allemaal! Ik heb nu zo'n zin in de zomer. Mijn vriend en ik zoeken nog naar een mooie vakantie bestemming, dus ik zal hem dit artikeltje ook even laten zien <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah super leuk! Het is echt een aanrader, wij hebben het er zo naar onze zin gehad. :)

   Verwijderen
 8. Nou ik wilde naar Macedonië, maar nu wil ik eigenlijk naar Corfu. Ik heb het gelijk aan mijn vriend verteld. Corfu stad en die blauwe grotten, wauw! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah wat lief! Super leuk om te horen <3 Corfu is echt een aanrader, super fijne cultuur, mooie plekjes en heerlijk eten. :)
   Liefs,
   Evelien

   Verwijderen
 9. Serieus.. die foto's! Ik wil ooook. Lekker hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat ziet het er daar prachtig uit! Je maakt me helemaal enthousiast om hier ook eens naartoe te gaan. Ik vond alleen dat katje met zijn oog zó zielig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zielig he! Er waren zoveel zwerfkatjes, heb zelfs 3 zakken snoepjes gekocht om de katjes daar te geven haha!

   Liefs,
   Evelien

   Verwijderen
 11. Wat een heerlijke zonnige foto's! Nu heb ik helemaal zin in vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Supermooie foto's! Ik hou echt van Griekenland, het heerlijke weer, de schattige stadjes en natuurlijk het lekkere eten ☺️. Corfu lijkt me een fijne vakantiebestemming!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige foto's! Ik ben net terug van vakantie, haha, maar in de zomer wil ik heel erg graag naar Griekenland!

  BeantwoordenVerwijderen

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -